Stare de urgență în Italia după explozia din Austria

Stare de urgență în Italia după explozia din Austria

Italia declară starea de urgenţă cu privire la livrările de energie, după explozia de la terminalul de gaze de la Baumgarten, estul Austriei.


Anunţul a fost făcut de ministrul Industriei, după ce livrarea de gaze de la terminalul austriac a fost sistată. Italienii încearcă astfel să se asigure că au gaze suficiente în rezerva naţională.


Terminalul Baumgarten este principalul centru de distribuţie pentru gazele naturale livrate de Rusia şi Norvegia în Austria şi de acolo mai departe către nordul Italiei şi sudul Germaniei. Are o capacitate de 40 de miliarde de metri cubi şi a fost inaugurat în 1959. Este controlat de gigantul petrolier OMV şi asigură 10% din gazele necesare vestului Europei.


Este şi motivul pentru care bursele au reacţionat imediat. De exemplu, pe cea de la Londra preţul gazelor naturale a crescut la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani.


Explozia a avut loc în această dimineaţă la ora 9.00, respectiv 10.00 ora Romîniei şi a fost urmată de un incendiu. Autorităţile din Austria anunţă că acum lucrurile sînt sub control la terminalul Baumgarten. O persoană a murit și alte 21 au fost rănite.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load