X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dialog cu Ilie Bricicaru, despre organizarea parcărilor în capitală (VIDEO)

16 dec. 2017,, 11:15   Societate
3332 0

Parcările din capitală dintotdeauna au reprezentat o problemă majoră, iar atunci cînd este demarată construcţia unei case sau a unui cartier locativ, nimeni nu-şi pune întrebarea cum să organizeze circulaţia în zonă.

Opinia îi aparţine lui Ilie Bricicaru, doctor în ştiinţe tehnice, expert internaţional în siguranţă rutieră, şi a fost exprimată în cadrul unui interviu pentru portalul NOI.md.

Potrivit expertului, Primăria trebuie să se ocupe de organizarea parcărilor din capitală, problema fiind mult mai largă.

„Din păcate, Primăria autorizează construcția unei case sau a unui cartier locativ fără a se gîndi la organizarea circulației în zonă şi unde își vor parca mașina toți acești oameni”, spune Bricicaru.

Potrivit lui, dovada faptului că parcările nu sînt planificate o reprezintă cartierul Malina Mică, unde peste noapte apar cartiere locative, proprietarii lăsîndu-şi în drum automobilele, lucru ce îngreunează circulaţia în zonă.


„În cartierul Malina Mică, şi anume în zona Spitalului Clinic Republican, sînt construite cîteva cartiere foarte mari, fără ca cineva să se gîndească ce e de făcut cu tot transportul. Cartierele locative acolo se înmulțesc și cînd zona va fi plină de oameni, aș vrea să-i văd pe cei de la Primărie ce o să facă cu tot transportul ăsta, unde o să-l ducă, unde o să-l parcheze. Pe moment nu ştiu cum şi în cît timp reuşeşte o ambulanță să ajungă din sectorul Centru la Spitalul Republican. Punem în pericol viaţa omului”, a adăugat Ilie Bricicaru.

Potrivit expertului, totul începe de la planificare, iar problema cu parcările din cartierul Malina Mică trebuia demult soluționată.

„Nu cred că aceste aspecte nu au fost coordonate între autoritățile municipale. Însă, dacă oamenii care lucrează în aceste entități nu au cunoștințele necesare ca să gîndească profesional şi în perspectivă la lucruri, avem ce avem. În sectorul Centru nu mai vorbim, zona istorică a orașului este plină. Trebuie să luăm exemplu de la marile oraşe europene care, la fel, se confruntă cu situații de genul acesta, dar reuşesc să gestioneze problema parcărilor chiar şi în zonele aglomerate”, a punctat Ilie Bricicaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?