Dodon: Leancă trebuie să stea lîngă fostul său coleg de partid

Dodon: Leancă trebuie să stea lîngă fostul său coleg de partid

După ce s-a vehiculat de nenumărate ori că în fruntea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene ar putea reveni liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, președintele țării, Igor Dodon, a venit cu o reacție.

„Nu voi accepta în niciun fel caldidatura lui Iurie Leancă pentru funcția de ministru de externe. Locul lui este lîngă fostul său coleg de partid, dar nu în fruntea unui minister”, a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat rezultatele obținute de Președinție în ultimul an, relatează NOI.md. 

Reamintim că anterior, președintele de onoare a PDM, Dumitru Diacov, a spus că liderul PPEM și vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, ar putea reveni pînă la finele anului curent în Guvern. 

„Există discuții privind efectuarea unor modificări în structura și componența Guvernului. Noi ne dorim să împrospătăm forțele în Guvern. Nu s-a discutat exact anumite candidaturi. Nu este exclus că îl vom vedea în Guvern pe Iurie Leancă. Dînsul are o vastă experiență în domeniu. Nu mai este mult pînă la 19-20 decembrie. Nu exclud că vor fi unele modificări”, a declarat Diacov în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load