X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Moldova și Belarusul vor îmbutelia în comun coniac la Minsk

12 dec. 2017,, 13:50   Economie
2891 3

Republica Moldova și Republica Belarus vor organiza în 2018 o întreprindere mixtă de îmbuteliere a vinului și a coniacului moldovenesc la Minsk.

Potrivit presei belaruse, anunțul a fost făcut la Forumul de Afaceri Moldo-Belarus de către viceprim-ministrul belarus Mihail Rusîi, citat de NOI.md.

„Noi, în persoana conducerii organelor de stat și a afacerilor din Moldova, vedem parteneri siguri. Declinul relațiilor comerciale și economice, care a fost la un moment dat, a fost întrerupt. Din an în an, creștem ritmul schimburilor comerciale reciproce. Deja pronunțăm cu fermitate cifra 200 de milioane de dolari și vedem perspective serioase în orice direcție”, a menționat Rusîi.

Potrivit lui, este vorba de organizarea producției comune de asamblare, crearea de noi întreprinderi în construcția de mașini, cooperarea în domeniul construcțiilor de drumuri, construcției de tractoare, în agricultură, vinificație. „Cred că pînă la sfîrșitul anului 2018 vom gusta deja coniac moldovenesc îmbuteliat în Belarus”, a adăugat vicepremierul belarus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?