Oamenii de știință au găsit legătura dintre alimentație și dispoziție

Oamenii de știință au găsit legătura dintre alimentație și dispoziție

Oamenii de știință de la Universitatea din Binghamton (SUA) au descoperit că diferite produse influențează starea de spirit a persoanelor de diferite vîrste în moduri diverse. Rezultatele studiului sînt publicate pe portalul MedicalXpress.


Astfel, s-a dovedit că persoanele cu vîrste cuprinse între 18-29 ani trebuie să consume mai multă carne, ceea ce vă permite să obțină acumularea în creier a unui număr mai mare de precursori ai neuromediatorilor și, în special, a dopaminei, care îmbunătățește dispoziția. Persoanelor în vîrstă de la 30 de ani și mai mult, pentru o atitudine pozitivă, le-a fost recomandat să consume mai multe fructe cu conținut de antioxidanți, dar și să se abțină de la produsele care stimulează în mod necorespunzător sistemul nervos simpatic - în special, de la cafea.


În noiembrie, nutriționistul Rob Hobson din Marea Britanie a spus că nivelul dorinței sexuale depinde, în mare măsură, de alimentele pe care le consumă. Potrivit părerii lui, pentru a crește libidoul, trebuie ca persoanele să consume la micul dejun alimente bogate în vitamina D, printre acestea numărîndu-se ciupercile, ouăle, scrumbia și cerealele pentru micul dejun fortificate.


În anul 2015, psihologii americani au descoperit că atașamentul emoțional față de anumite alimente, asociat cu percepția acestora ca a unei părți a tradițiilor familiale și culturale, și nu ca element al sistemului de recompense, după situații stresante, în 90% din cazuri, ajută la evitarea supraalimentării.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load