Cîte troleibuze noi „Belkommunmaș” urmează să fie asamblate la Chișinău

Cîte troleibuze noi „Belkommunmaș” urmează să fie asamblate la Chișinău

În 2018, în cadrul unui proiect comun Moldova-Belarus, la Chișinău se planifică asamblarea a cel puțin 20 de troleibuze belaruse „Belkommunmaș”.


Potrivit presei din Belarus, anunțul a fost făcut de către directorul Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Gheorghe Morgoci, în marja Forumului de Afaceri Moldo-Belarus desfășurat la Minsk, relatează NOI.md.


El a reamintit că, în cadrul cooperării anterioare stabilite cu uzina din Minsk „Belkommunmaș“, la Chișinău, în ultimii șase ani, se asamblează troleibuze cu același nume, din Belarus.


„Procesul tehnologic de producere a troleibuzelor începe la Minsk și se termină la Chișinău, după care ele se scot pe linie. Vehiculele îndeplinesc toate cerințele europene”, a declarat Gheorghe Morgoci.


El a adăugat că, deocamdată, pentru anul 2018, sînt planificate mijloace financiare pentru producerea a 20 de troleibuze. „Posibil că această cifră se va dubla. Totul depinde de autoritățile municipale, care alocă bani. Noi avem capacitatea de a asambla pînă la 50 de troleibuze pe an”, a specificat Gheorghe Morgoci.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load