Australia, îngrijorată de atacurile teroriste

Australia, îngrijorată de atacurile teroriste

Poliția australiană a avertizat împotriva unei potențiale escaladări a atacurilor teroriste la sfîrșitul anului.


Asta în timp ce la Melbourne - unde în ianuarie șase oameni au murit într-un atentat cu mașină - are loc o reuniune internațională pentru combaterea terorismului,scrie agerpres. Oamenii legii susțin că în ultimii doi ani numărul de incidente a crescut la final de an.


Poliția statului Victoria  găzduiește începînd cu ziua de astăzi  o reuniune de trei zile a Forumului internațional pentru combaterea terorismului.


Țările din așa-zisa alianță "Five Eyes" — Australia, Noua Zeelandă, SUA, Marea Britanie și Canada, au convenit să coopereze în domeniul informațiilor și sînt de acord în legătură cu o posibilă creștere a amenințării teroriste. Alianța este preocupată că riscul va crește odată cu revenirea combatanților străini.


Autoritățile australiene au crescut nivelul alertei teroriste în septembrie 2014 și au aprobat o serie de măsuri vizînd prevenirea atentatelor. Totuși, ulterior țara-continent a fost scena a patru atacuri, iar la finele lui noiembrie poliția a reținut un bărbat bănuit că pregătea un atentat de Revelion într-o piață din Melbourne.


De altfel, de luni autoritățile au început să monteze în acest oraș zeci de difuzoare, în cadrul eforturilor de întărire a măsurilor de prevenire a atentatelor. Inițiativa în valoare de 7,5 milioane de dolari americani mai prevede instalarea de camere video suplimentare în cartierul central de afaceri din Melbourne și construirea de parapeți pentru a împiedica accesul mașinilor în zonele pietonale aglomerate.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load