Polițiștii au blocat intrarea în fața tribunalului din Kiev, unde a fost adus Saakașvili

Polițiștii au blocat intrarea în fața tribunalului din Kiev, unde a fost adus Saakașvili

Fostul lider georgian, Mihail Saakașvili, în prezent om politic în Ucraina, a fost adus luni în fața judecătorilor Tribunalului Pecersky din Kiev pentru a se lua o măsură preventivă împotriva lui.

Termenul de detenție a lui Saakașvili, dat anterior, expiră în această noapte. Simpatizanții săi s-au adunat, luni dimineață, înconjurînd centru de detenție a lui Saakașvili, relatează Karadeniz Press. Ei au încercat să împiedice convoiul care l-a transportat pe Saakașvili de la închisoare la tribunal. Procurorii cer judecătorilor o măsură prin care acesta să poarte o brățară electronică de monitorizare și îl acuză pe Saakașvili de trei infracțiuni prevăzute în Codul Penal.

Porcurorul general al Ucrainei, Iuri Lutsenko a declarat că Saakașvili ar fi orchestrat protestele pentru a prelua puterea în Ucraina și că ar fi fost ajutat de către un grup criminal a fostului președintel Viktor Ianukovici, refugiat în prezent în Rusia, și de către omul de afaceri ucrainean Serghei Kurcenko.

Acuzațiile acestuia au fost respinse de Saakașvili. Circa 20.000 de oameni au protestat, duminică, în centrul Kievului, împotriva deciziei autortiăților de a-l reține pe Saakașvili. 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load