Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Putin a emis un ordin de retragere a militarilor ruși din Siria

11 dec. 2017,, 12:46   Externe
3812 0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a efectuat luni o vizită neanunțată la baza aeriană rusă de la Hmeimim, în vestul Siriei, a ordonat începerea retragerii forțelor ruse din această țară, au anunțat agențiile de presă ruse preluate de AFP și Reuters.

Vladimir Putin, care miercurea trecută a anunțat înfrîngerea totală a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria pe ambele maluri ale fluviului Eufrat, a fost întîmpinat la Hmeimim de liderul sirian Bashar Al-Assad.

"În aproape doi ani, forțele armate ruse, în colaborare cu armata siriană, i-au distrus în mare parte pe teroriștii internaționali. În consecință, am luat decizia de a trimite înapoi în Rusia cea mai mare parte a contingentului militar rus desfășurat în Siria", a spus Putin, citat de Interfax.

La vizita de la Hmeimim au asistat de asemenea ministrul rus al apărării Serghei Șoigu și comandantul forțelor ruse din Siria, Serghei Surovikin.

Joia trecută, Ministerul rus al Apărării a afirmat că misiunea armatei ruse în Siria s-a încheiat și teritoriul sirian este 'eliberat în totalitate' de luptătorii grupării jihadiste Statul Islamic (SI).


Rusia a anunțat deja pe 21 noiembrie sfîrșitul 'fazei active a operațiunii militare' în Siria, unde armata rusă a intervenit în sprijinul regimului Bashar al-Assad.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?