X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Operaţiune de amploare demarată de poliţişti în Chișinău (VIDEO)

11 dec. 2017,, 14:20   Capitala
4381 0

Pe parcursul săptămînii trecute, Poliţia Capitalei a început mai multe activităţi speciale de investigaţie şi urmărire penală, în vederea combaterii şi prevenirii criminalităţii pe teritoriul mun. Chişinău, notează NOI.md.

În acest sens, au fost antrenaţi ofiţeri de investigaţii şi angajaţi ai Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” a IGP, care au intervenit forţat în mai multe locuinţe, unde au efectuat percheziţii de depistare a substanţelor narcotice.

În doar două zile de acţiuni poliţieneşti, au fost descoperite 83 de infracţiuni de diferite genuri şi 21 de cazuri descoperite, comise anterior. Pe parcursul operaţiunii au fost localizaţi şi reţinuţi 15 indivizi aflaţi în urmărire penală, precum şi 7 debitori de stat. La fel, au fost organizate şi desfăşurate 37 de percheziţii autorizate privind combaterea traficului ilicit de droguri, precum şi a furturilor din locuinţe sau din automobile. De asemenea, echipajele mobile 902 au reacţionat şi intervenit la 259 de apeluri ale cetăţenilor, fiind descoperite două acte de huliganism şi o infracţiune legată de droguri, fiind reţinuţi 21 de contravenienţi, precum şi au depistat o persoană dispărută fără veste.

Totodată, trebuie menţionat că la finele săptămînii au fost efectuate razii de depistare şi documentare a oamenilor străzii, în vederea prevenirii infracţiunilor stradale şi cazurilor de hipotermie. Poliţiştii au depistat 124 de persoane fără loc permanent de trai, cu vîrstele cuprinse între 26 ani şi 64 de ani, originari din diferite raioane ale ţării. Acestea au fost însoţite la inspectorate, unde au fost amprentate şi luate la evidenţa persoanelor fără loc permanent de trai.

Prin urmare, Poliţia Capitalei va sesiza autorităţile publice locale pentru luare de atitudine, în scopul prevenirii cazurilor de hipotermie pe tot parcursul sezonului rece al anului.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?