Exerciții militare comune între Tokyo, Washington și Seul

Exerciții militare comune între Tokyo, Washington și Seul

Japonia va organiza luni și marți împreună cu forțele americane și sud-coreene exerciții militare de detectare a rachetelor, au anunțat duminică responsabili japonezi, într-un context de amenințări balistice nord-coreene, transmite AFP.


Anunțul celui de-al șaselea exercițiu de acest gen la care participă celei trei țări cu începere din 2016 a fost făcut la mai puțin de două săptămîni după un nou tir efectuat de Phenian cu o rachetă balistică intercontinentală care s-a prăbușit în mare în largul coastelor Japoniei.


Exercițiile se vor desfășura în apele din apropierea Japoniei, a făcut cunoscut ministrul nipon al apărării, Itsunori Onodera, vizitînd o garnizoană din nordul arhipelagului.


Ele urmăresc "antrenamentul în urmărirea unui obiect și schimbul de informații între cele trei țări", a declarat sub acoperirea anonimatului un responsabil din cadrul Ministerului Apărării de la Tokyo.


În ultimii doi ani, tensiunile au crescut treptat în regiune din cauza accelerării programelor nucleare și balistice ale Coreii de Nord, condamnate de comunitatea internațională, mai ales după ce în septembrie Phenianul a realizat al șaselea test nuclear.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load