X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

UNICEF face apel la extinderea accesului la internet al copiilor

11 dec. 2017,, 12:31   Externe
1997 0

Copiii și tinerii ar trebui să se afle în centrul politicilor digitale pentru a se extinde accesul acestora la internet, în același timp oferindu-li-se o mai bună protecție față de pericolele din lumea virtuală, se arată într-un raport publicat luni de UNICEF, citat de DPA.

Tinerii cu vîrste între 15 și 24 de ani reprezintă grupul cel mai conectat la internet la nivel global, 71% dintre aceștia fiind prezenți online, în comparație cu 48% din populația totală, conform raportului.

''Internetul a fost conceput pentru adulți, însă este din ce în ce mai intens utilizat de copii și de tineri, iar tehnologia digitală are o influență din ce în ce mai mare asupra vieților și viitorului lor'', susține într-o declarație directorul executv al UNICEF, Anthony Lake.

Raportul face apel la extinderea accesului la resurse online la nivel mondial în vederea soluționării inegalităților digitale — în Africa, trei din cinci tineri sînt încă offline, comparativ cu doar unul din 25 în Europa.

Însă pătrunderea în lumea digitală îi expune totodată pe copii la noi amenințări, printre acestea numărîndu-se fenomenul de ''cyberbullying'' (hărțuire pe internet) și noi forme de abuz asupra copiilor, iar pentru aceasta trebuie accelerate măsurile de protecție aliniate la noile tehnologii, a menționat Lake.


Răufăcătorii pot intra în contact cu tinerii și copiii mai ușor prin intermediul profilelor anonime și neprotejate de pe rețelele de socializare și forumurile dedicate jocurilor, iar noile tehnologii precum monedele virtuale și ''dark web'' (internetul secret) facilitează schimbul de conținut nociv.

Raportul face apel la guverne și sectorul privat pentru garantarea siguranței copiilor în mediul online prin protejarea vieții lor private, predarea de cursuri de alfabetizare informatică și împărtășirea de standarde etice pentru protejarea lor de abuz și expunerea la informații nepotrivite.

Raportul ''Starea Copiilor Lumii 2017: Copiii în lumea digitală'' reprezintă prima analiză amplă efectuată de UNICEF a modalităților în care tehnologia digitală afectează viața și perspectivele de viață ale copiilor. Acesta oferă și o serie de recomandări practice în sprijinul formulării unor politici mai eficace și a unor practici de lucru responsabile în beneficiul copiilor la nivel global.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?