X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Zeci de salvatori și pompieri au intervenit în ajutorul șoferilor

11 dec. 2017,, 11:41   Societate
1810 0

Potrivit ultimelor informații operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, în republică, echipele de salvatori și pompieri au intervenit pentru ajutor șoferilor, care se aflau în dificultate pe drumurile naționale.

Astfel, de ajutorul salvatorilor, pentru tractare, a fost nevoie în apropiere de satul Lupa-Recea, raionul Strășeni, unde un microbuz a derapat de pe traseu și a rămas blocat. Aceeași situație a fost înregistrată, cu un automobil, în apropiere de satul Parcani, raionul Călărași, dar și cu un alt automobil de lîngă satul Meleșeni, același raion. Tot din cauza ghețușului, șoferii altor autoturisme au apelat pentru ajutorul salvatorilor și pompierilor în Raionul Rezina, lîngă localitățile Păpăuți și Țahnăuți, dar și în orașul Orhei, cînd un automobil al Serviciului de asistență medicală a rămas blocat în timpul deplasării spre un pacient, din cauza condițiilor dificile de circulație.

Mai mult, conform informaţiei Administraţiei de Stat a Drumurilor, în republică, la lucrările de aplicare a materialului antiderapant pe partea carosabilă, au fost implicate 457 unităţi de tehnică şi 971 persoane, fiind distribuit circa 2168 tone de material antiderapant. În context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează conducătorii auto să fie prudenți cînd pornesc la drum și să aibă mașinile pregătite pentru condițiile de iarnă și pentru circulația pe trasee.

Mai mult, înainte de deplasare, e indicat să fie verificate informațiile referitor la situația traseelor din republică și datele despre meteo, pentru a fi pregătiți în situații de criză. În cazul în care e nevoie de ajutor pentru deblocare, tractare, dar și alte situații care pun în pericol viața și sănătatea, poate fi apelat de urgență Serviciul 901.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?