Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moldova și Belarus vor crea ÎM de producție a alimentelor pentru copii

11 dec. 2017,, 11:50   Economie
2608 2

Moldova și Belarus intenționează să creeze companii mixte cu utilizarea materiei prime din Moldova, în special, pentru producția alimentelor pentru copii.

Aceste inițiative au fost discutate în timpul vizitei de lucru a ambasadorului Republicii Moldova, Victor Sorocean în raionul Volkovîsk din regiunea Grodno din Belarus și la întîlnirile cu conducerea locală, oameni de afaceri și conducători ai întreprinderilor de frunte ai regiunii în cauză, transmite NOI.md.

Victor Sorocean a scris pe rețelele de socializare că la Comitetul Executiv local a avut loc o discuție constructivă și substanțială referitor la perspectivele cooperării reciproce, mai ales, că experiența există deja, două întreprinderi din raionul Volkovîsk lucrează deja cu Republica Moldova.

Președintele districtului Volkovîsk, Mihail Sitko, a solicitat ajutorul părții moldovenești pentru încheierea unui acord privind înfrățirea cu unul din raioanele Republicii Moldova.

La vizitarea întreprinderilor locale de prelucrare a produselor agricole, părțile au convenit asupra asistenței reciproce la crearea întreprinderilor mixte cu folosirea materiei prime din Moldova, în special, a alimentelor pentru copii.


În timpul vizitei sale în raionul Volkovîsk, ambasadorul Republicii Moldova a fost la Muzeul "Marelui Războipentru Apărarea Patriei", la Muzeul "P. Bagration", a depus flori la Monumentul Jertfelor Fascismului, unde naziștii au împușcat 4.000 de locuitori ai raionului. "M-am convins încă o dată cît de sacră este pentru bieloruși cinstirea memoriei victimelor acestui război groaznic", a scris Victor Sorocean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?