Cîștigătorul Eurovision 2017 a primit o nouă inimă

Cîștigătorul Eurovision 2017 a primit o nouă inimă

Cîntăreţul portughez Salvador Sobral (27 de ani), cîştigătorul Eurovision 2017, a fost supus unui transplant de inimă la spitalul Santa Cruz din Lisabona.


Echipa de chirurgi care s-a ocupat de intervenţie a făcut unele precizări cu privire la starea artistului, dezvăluind şi solicitarea pe care le-a făcut-o înainte de a fi anesteziat.


Vineri, Salvador Sobral, care suferea de insuficienţă cardiacă severă şi aştepta un donator compatibil de cîteva luni, a primit o inimă nouă. Evoluţia sa a fost foarte bună în timpul intervenţiei chirurgicale, a comunicat echipa de medici, potrivit El Pais, citat de News.ro.   


De asemenea, TVI, cel mai vizionat post de televiziune din Portugalia, a relatat că „operaţia a decurs foarte bine, iar cîntăreţul este în prezent internat în unitatea de terapie intensivă.“  


Şeful echipei de medici, Miguel Abecassis, a explicat că Sobral se recuperează bine, este în formă şi că, deşi procesul de recuperare va fi lung, este încredinţat că va putea să-şi continue viaţa în mod normal. Totuşi, acesta s-a ferit să se pronunţe cu privire la perioada pe care artistul o va petrece internat, avînd în vedere că în cazul transplanturilor pot apărea complicaţii post-operatorii.   


Cîntăreţul, în vîrstă de 27 de ani, a fost internat în luna septembrie la spital şi aştepta o inimă compatibilă pentru a putea fi supus unui transplant. Cînd a aflat că va fi operat, el i-a urat succes medicului său şi l-a rugat să pună muzică clasică în timpul intervenţiei, a dezvăluit chirurgul.   


Primele cuvinte ale artistului după ce s-a trezit din operaţie au fost de recunoştinţă către echipa de medici, unul dintre doctori precizînd că Salvador era „foarte vesel“. 
 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load