X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Premiului Nobel pentru Pace, acordat Campania Internațională pentru Abolirea Armelor Nucleare

10 dec. 2017,, 21:03   Externe
3835 0

La Oslo are loc ceremonia decernării Premiului Nobel pentru Pace, acordat anul acesta organizației Campania Internațională pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN)

În ajun membrii organizației au amplasat 1000 de cocori de hîrtie colorați în fața Parlamentului Norvegiei, în pregătirea decernării distincției. Cocorii au fost făcuți de copiii din Hiroșima, Japonia, locul primului atac cu bomba atomică din istorie, relatează Associated Press.

Directoarea executivă ICAN Beatrice Fihn urma să fie însoțită la ceremonia de duminică de Setsuko Thurlow, originară din Japonia, supraviețuitoare a bombardamentului atomic de la Hiroșima și activistă anti-nucleară. ICAN are sediul la Geneva, a fost lansată în 2007 și are 468 de organizații partenere în 101 țări. Tot duminică la Stockholm urmează să fie înmînate premiile Nobel pentru medicină, fizică, chimie, literatură și economie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?