Serviciul Vamal va suplimenta numărul de angajaţi în perioada sărbătorilor de iarnă

Serviciul Vamal va suplimenta numărul de angajaţi în perioada sărbătorilor de iarnă

Decembrie este luna cînd moldovenii revin acasă din străinătate, iar cei de pe loc preferă să meargă în vacanţă peste hotare.


Înainte de a ajunge însă la destinaţie, nervii lor sînt puşi la grea încercare la vamă, acolo unde în această perioadă fluxul de vehicule este în creştere, iar controalele sînt mai amănunţite.


Pentru a evita cozile şi a fluidiza traficul în punctele de trecere a frontierei, Serviciul Vamal a anunţat deja că va suplimenta numărul de angajaţi.


"Avem o experiență deja bună. În această perioadă de timp noi ne mobilizăm mai mult ca altă dată. Suplimentăm cu personal toate posturile vamale pe frontieră. Utilizăm practic toate pistele. Avem o interacțiune mai bună în această perioadă cu poliția de frontieră ca să fluidizăm traficul", a declarat


Vameşii vor colabora mai intens şi cu colegii lor din România şi Ucraina. Pentru a evita punctele de trecere aglomerate, Serviciul Vamal le recomandă şoferilor să acceseze aplicaţia "Trafic online ", care arată timpul real de aşteptare la toate posturile.


Tot în ajun de sărbători, şi trenurile vor circula în regim special.


Începînd de astăzi, trenul de pe cursa Chișinău – Iași va circula și în zilele de vineri, cu plecare la ora 06:43. Pînă acum, garnitura pornea din Gara Chişinău doar în weekend.


Iar trenul Chișinău – Moscova va circula zilnic, cu plecare la ora 10:50.


Totodată, a fost modificat și orarul pentru cursa Chișinău – Sankt–Petersburg. Garnitura va porni din Gară în zilele impare, la ora 22:14.


Modificări au fost făcute și în orarul cursei Chișinău – București. Trenul va pleca la ora 16.56, cu 10 minute mai tîrziu.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load