X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Președintele primului Parlament al Republicii Moldova, petrecut pe ultimul drum

10 dec. 2017,, 12:31   Societate
3248 1

Corpul neînsuflețit al primului președinte al Parlamentului, Alexandru Moșanu, a fost depus astăzi la biserica "Sfînta Teodora de la Sihla" din Capitală. Cei care au apreciat activitatea politicianului, dar și l-au cunoscut, au putut să-și ia rămas bun de la el.

Printre cei care au venit să-și ia rămas bun de la Alexandru Moșanu au fost rudele şi foștii săi colegi. Ei nu și-au putut stăpîni lacrimile, atunci cînd vorbeau despre fostul președinte al Parlamentului.

"Într-adevăr e un om care îl păstrăm în amintirea noastră și probabil îl vom păstra întotdeauna", a declarat fostul deputat Ion Răzlog.

"L-am cunoscut ca un om pe cît de modest, că îl vedeam la microfon mergînd un pic parcă puțin gîrbovit, din modestie de fapt, pe atît de o dreaptă și plină de demnitate i-a fost coloana vertebrală", a spus fostul deputat Nicolae Misail

"El era o persoană într-adevăr foarte deschisă, onestă, sinceră. Se putea cu el foarte bine de muncit. Simplețea îl caracteriza. Aceasta era trăsătura lui", a declarat fostul deputat Evlampie Donos.

Alexandru Moşanu va fi petrecut pe ultimul drum, duminica. La ora 10:00 va începe ceremonia funerară la Palatul Republicii, iar două ore mai tîrziu, va avea loc un miting în memoria decedatului.


După amiază, cortegiul funerar se va deplasa la monumentul lui Ștefan Cel Mare și Sfînt din centrul Capitalei, după care, primul preşedinte al Parlamentului va fi înmormîntat în cimitirul central de pe strada Armenească.

Alexandru Moșanu a murit în seara zilei de 7 decembrie la vîrsta de 85 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?