Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tillerson: SUA nu au stabilit statutul definitiv al oraşului Ierusalim

9 dec. 2017,, 22:01   Externe
3681 1

Statele Unite nu au determinat statutul final al oraşului Ierusalim, afirmă secretarul de Stat american, Rex Tillerson, încercînd să atenueze criticile internaţionale generate de hotărîrea preşedintelui Donald Trump.

"Statutul Ierusalimului nu este final. În privinţa Ierusalimului, preşedintele nu a anunţat statutul final", a declarat vineri Rex Tillerson.

Şeful diplomaţiei americane a explicat că mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim "probabil nu se va produce în 2018", explicînd că tranziţia ar putea dura cîţiva ani, din raţiuni de securitate şi din alte motive.

La rîndul său, Nikki Haley, ambasadorul american la Naţiunile Unite, a declarat în cursul reuniunii Consiliului de Securitate ONU că Statele Unite nu au luat nicio decizie privind frontierele din Ierusalim şi menţin angajamentul în favoarea procesului de pace israelo-palestinian.

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a suspendat orice discuţii cu Statele Unite ale Americii în procesul de pace palestiniano-israelian pînă cînd Washingtonul nu va anula decizia preşedintelui american, Donald Trump, de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului.


Zeev Elkin, un membru al Guvernului Benjamin Netanyahu, a acuzat vineri că preşedintele SUA, Donald Trump, nu a oferit asigurări că Ierusalimul nu va fi împărţit, observînd că există riscul ca o parte a oraşului să treacă sub control palestinian în urma negocierilor. Ministrul israelian pentru Afacerile Ierusalimului a subliniat că Israelul nu va accepta niciun fel de divizare a oraşului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?