Cel mai mare aeroport din lume

Cel mai mare aeroport din lume

Cel mai mare aeroport din lume este Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson. El este situat la 11 kilometri de Atlanta - capitala statului Georgia, Statele Unite ale Americii.

Aeroportul ocupă un loc de frunte în lume, nu numai în ce privește traficul de pasageri, dar și după numărul de decolări și aterizări. Anual traficul de pasageri prin aeroport e de aproximativ 90 de milioane de pasageri, iar conform celor mai recente date se apropie deja de 100 de milioane. Numărul de decolări și aterizări este în jur de 900 000, ajungînd uneori la 1 milion. Majoritatea zborurilor aeroportului sînt interne.

Aeroportul are cinci piste din beton și un heliport. Lungimea benzilor - de la 2743 pînă la 3776 de metri.

CURIOZITĂȚI DESPRE CEL MAI MARE AEROPORT DIN LUME. Prima aterizare la aeroport a fost realizată de avionul Companiei Aeriene Poștale Florida Airways, la 15 septembrie 1926. La aeroport sînt 196 de ieșiri. Inițial aeroportul se numea Candler Field, în cinstea proprietarului terenului, fondator al Companiei Coca-Cola Company și fostul primar al Atlantei Asa Candler, care inițial a oferit acest teren în arendă, iar apoi la dat pentru construirea aerodromului. La Aeroport lucrează aproximativ 55 000 de persoane.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load