Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Al-Qaeda îndeamnă la atacuri asupra SUA

8 dec. 2017,, 20:30   Externe
2430 0

Gruparea teroristă Al-Qaeda a îndemnat la atacuri asupra Statelor Unite după ce Donald Trump a anunțat că recunoaște Ierusaliumul drept capitala Israelului, scrie ABC News.

Al-Qaeda îi îndeamnă pe adepții săi din întreaga lume să vizeze interesele vitale ale Statelor Unite, ale aliaților săi și ale evreilor, ca răspuns la recunoașterea de către președintele Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Un mesaj postat pe site-ul organizației terosite, as-Sahab, atît în limba arabă cît și în engleză, îndeamnă la războiul sfînt și descrie America ca fiind un „faraon modern” care a asuprit musulmanii.

În declarație se arată că „cea mai sigură și mai rapidă modalitate de a face față agresiunii faraonului epocii noastre – America – este jihadul în numele lui Allah vizînd interesele vitale ale Statelor Unite și ale aliaților săi sinoiști și cruciați (creștini) de pretutindeni”.

Și alte grupări teroriste aliate acesteia au emis declarații similare.


Donald Trump a anunțat, miercuri seara, că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului, cerînd ca Departamentul de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămînă locul sfînt pentru trei religii importante și că Israelul are dreptul de a-și decide propria capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?