Moldovenii au cucerit două medalii la Europenele de Taekwondo (FOTO)

Moldovenii au cucerit două medalii la Europenele de Taekwondo (FOTO)

Prima zi a Campionatului European de Taekwondo (categorii de greutăți olimpice) s-a încheiat cu mari succese ale sportivilor Moldoveni. Turneul continental a început pe 7 decembrie curent în orașul Sofia (Bulgaria) și se va încheia în data de 9 decembrie.


Serghei Uscov, un sportiv din orașul Tiraspol, cu vârsta de doar 18 ani, a cucerit medalia de bronz în categoria de greutate de 58 kg. În prima rundă a turneului, atletul nostru a învins pe unul dintre cei mai puternici sportivi din Rusia, Stanislav Denisov (numărul 18 în ratingul mondial), cu scorul 14-9. În runda a doua, Serghei l-a învins pe belarusul Illia Kokshyntsau, iar sferturile de finală a dat piept cu coechipierul său Vadim Dimitrov.


La rândul său, Vadim Dimitrov a startat în Campionatul European cu o victorie în fața italianului Vito dell Aquila, scor 2-0. În următoarea rundă, Vadim l-a învins pe reprezentantul Ucrainei Igor Poyedynok, cu 7-4. Lupta dintre Uscov și Dimitrov s-a încheiat cu înfrângerea acestuia din urmă: 6-16. În faza semifinalelor, Serghei Uscov a cedat în fața viitorului campion Mihail Artamonov din Rusia (numărul 7 în ratingul mondial).


De asemenea, încă doi sportivi moldoveni au participat la aceste competiții. Stepan Dimitrov (58 kg), a pierdut lupta contra rusului Vladimir Grițenko, scor 0-2, iar Tatiana Țâmbalari a fost invinsă de reprezentanta Irlandei, Shauna Bannon.


În paralel cu turneul pe categorii de greutate olimpice a fost organizat și Campionatul European de Para-Taekwondo. La aceste întreceri, reprezentantul Moldovei Petru Cataraga a avut o prestație de zile mari, cucerind medalia de bronz. Cu doar câteva zile în urmă, pe 4 decembrie curent, el s-a învrednicit de medalia de argint la Jocurile Mondiale IWAS.  Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load