Un nou proiect de investiții, în valoare de 30 mil. euro

Un nou proiect de investiții, în valoare de 30 mil. euro

Compania cu capital străin Draexlmaier Automotive va implementa în 2018 un nou proiect de investiții în Moldova în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro.


Anunțul a fost făcut de către Ministerul Economiei șu Infrastructurii, care a menționat că se preconizează ca proiectul să fie implementat în subzona Cahul din cadrul Zonei Economice „Bălți”, notează NOI.md.


Este vorba despre cea de-a patra fabrică de producere a cablajului electric pentru automobile a companiei Dräxlmaier Group în Republica Moldova, cu o suprafață de 20 mii m2, va fi construită pînă la finele lunii iunie, iar din luna iulie va începe procesul de producere. Conform planului de investiții, pînă la finele anului 2018, la noua fabrică vor fi angajate 1500 de persoane. 


Pe parcursul anului viitor compania germană va mai crea încă 2000 de locuri noi de muncă la întreprinderile sale amplasate în subzonele din Municipiul Bălți, ridicînd numărul acestora la 6500.


Potrivit lui Marin Ciobanu, administratorul ZEL „Bălți”, în 2018, grație proiectelor investiționale aflate în curs de implementare, în ZEL „Bălți”, la cele 4700 de locuri de muncă existente, vor fi create altele 5500, iar volumul investițiilor noi va crește cu circa 150 de milioane de euro, ajungînd la suma de 260 de milioane de euro. 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load