X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Deschiderea Oficiului NATO comportă riscuri sporite pentru securitatea națională

8 dec. 2017,, 10:19   Politică
3171 17

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, își exprimă îngrijorarea în legătură cu graba cu care s-a acționat în privința deschiderii Oficiului de Legătură NATO în Chișinău, notează NOI.md.


Potrivit președintelui, deschiderea Oficiului constituie un prilej de mare îngrijorare.


„Graba cu care Guvernul Republicii Moldova acționează în acest sens comportă riscuri sporite pentru securitatea națională a statului. Desigur, această activitate distructivă a Guvernului și a majorității parlamentare, nu are menirea să consolideze suveranitatea, integritatea teritorială și independența Republicii Moldova. După cum am declarat anterior, problemele de importanță majoră, cum ar fi cele ce țin de intensificarea colaborării cu blocurile militaro-politice, trebuie să fie supuse unor largi discuții în cadrul societății. Tendința poporului moldovenesc de a menține neutralitatea statului contribuie la stabilirea unui climat pașnic atît în țară, cît și peste hotarele ei. Scopul nostru este ca Republica Moldova să fie un stat dezvoltat, democratic, stabil și unit” a scris șeful statului pe o rețea de socializare.


Conform unui sondaj sociologic prezentat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la NATO, 61% dintre cetățeni ar vota contra.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?