Cristiano Ronaldo l-a egalat pe Messi

Cristiano Ronaldo l-a egalat pe Messi

Deceniul de hegemonie al tandemului Cristiano Ronaldo-Lionel Messi este complet. Portughezul a cîştigat pentru a cincea oară Balonul de Aur şi l-a egalat astfel pe marele său rival de la FC Barcelona.


Din 2007, cînd brazilianul Kaka primea rîvnitul trofeu acordat de France Football, cei doi jucători au monopolizat Balonul de Aur, într-o demonstraţie de forţă nemaiîntîlnită în istorie.


"Sunt fără cuvinte. Această experienţă vorbeşte de la sine, e un moment foarte emoţionant. A fost un an fantastic la nivel personal, trofeul la care ţin cel mai mult şi care cu siguranţă m-a ajutat enorm să cîştig acest premiu a fost Liga Campionilor. Dar nu aş fi ajuns niciodată aici fără coechipierii mei", a spus Ronaldo, imediat după primirea trofeului.


Ronaldo a mai cîştigat Balonul de Aur în 2008, 2013, 2014 şi 2016, în timp ce Messi a plecat acasă cu trofeul în 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2015.


În 2017, lusitanul de 32 de ani a cîştigat titlul în Spania şi Liga Campionilor pentru al doilea an la rînd alături de Real Madrid, succese completate apoi de victoriile din Supercupa Europei şi Supercupa Spaniei, dar şi de calificarea Portugaliei la Cupa Mondială din 2018.


Messi şi cel mai scump jucător din istorie, brazilianul Neymar (Paris St. Germain), au completat podiumul din acest an, în timp ce francezul Kylian Mbappe a devenit cel mai tînăr jucător din istorie care s-a clasat pe unul dintre primele 10 locuri (7).


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load