Michalko: În ceea ce privește independența judecătorilor, mai este încă multe de făcut

Michalko: În ceea ce privește independența judecătorilor, mai este încă multe de făcut

În ceea ce privește independența judecătorilor din Republica Moldova, mai este încă multe de făcut. La acest capitol actualmente este importantă îmbunătățirea situației.

Declarația a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău, transmite IPN.

Diplomatul european consideră că sînt necesare mai multe schimbări în interiorul sistemului judecătoresc, inclusiv ce țin de componența și competența organelor judiciare care vor asigura faptul ca atitudinea judecătorilor să fie mult mai independentă.

Oficialul european susține că domeniul justiției este unul foarte important pentru că este domeniul de bază pentru alte sectoare ale societății. În același timp, este un domeniu care este simțit direct de fiecare cetățean. „Asta este important mai ales în societățile în tranziție cum este și Republica Moldova, care trec prin această transformare economică cu impacte sociale și oamenii de rînd trebuie să simtă că sînt egali în fața legii, că societatea în care trăiesc este una justă”, spune Peter Michalko.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load