Coreea de Nord anunță că „izbucnirea războiului este inevitabilă”

Coreea de Nord anunță că „izbucnirea războiului este inevitabilă”

Războiul dintre Coreea de Nord și SUA este „un fapt stabilit”, spune un oficial nord-coreean al ministerului de Externe, într-un comunicat publicat de agenția de presă a Phenianului și citat de The Telegraph.


Coreea de Nord spune că războiul a devenit inevitabil odată cu exercițiile militare terestre și aeriene de amploare desfășurate de SUA și Coreea de Sud. „Întrebarea care mai rămîne acum este cînd va izbucni războiul”, se mai arată în comunicat.


Oficialul nord-coreean dă vina pe „confruntările provocatoare” ale SUA și pe exercițiile militare fără precedent desfășurate în Coreea de Sud. În comunicat, sînt făcute și cîteva referințe la afirmațiile directorului CIA Mike Popmpeo, care a declarat că liderul nord-coreean Kim Jong-un „nu înțelege cît de serioasă este situația din nord-estul Asiei”.


„Directorul CIA ne-a provocat și el, criticînd fără rușine liderul nostru suprem, care reprezintă inima poporului”, continuă comunicatul.


Tensiunile au escaladat în ultimele luni, după testele nucleare efectuate de Coreea de Nord și lansarea mai multor rachete balistice intercontinentale. La nivel de declarații, Coreea de Nord a afirmat că rachetele sale au capacitatea de a lovi în orice loc din Statele Unite.


Scăpată și de sub controlul Chinei, Coreea de Nord pare o națiune imprevizibilă, care pune pe jar comunitatea internațională. Nici declarațiile președintelui american Donald Trump, care l-a numit pe Kim Jong-un „pitic” și „gras”, nu au făcut nimic pentru a tempera o situație tensionată care amenință lumea întreagă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load