60 de milioane de dolari dintr-o piață de Bitcoin au fost furate

60 de milioane de dolari dintr-o piață de Bitcoin au fost furate

Hackerii au reuşit să fure 60 de milioane de dolari în Bitcoin după ce au trecut de măsurile de securitate ale uneia dintre cele mai cunoscute companii care oferă tehnologii pentru minarea monedelor virtuale.


NiceHash, o piaţă de Bitcoin care furnizează software-ul necesar minării celor interesaţi să-şi folosească resursele propriilor sisteme pentru a genera monede virtuale, a anunţat că a fost victima hackerilor, notează News.ro.


Aceştia au furat 4.736,42 BTC care, la valoare actuală, reprezintă peste 60 de milioane de dolari.


Ca urmare a spargerii, cei de la NiceHash au oprit operaţiunile pentru cel puţin 24 de ore, pînă cînd vor descoperi cum s-a produs spargerea şi cît exact a fost furat.


Între timp, utilizatorilor care folosesc software-ul NiceHash pentru minare li se recomandă să-şi schimbe parolele.


Problemele de securitate ale monedelor virtuale de pînă acum s-au concentrat în jurul Ethereum şi au avut mai puţin de a face cu Bitcoin. Doar în ultimele 6 luni, două vulnerabilităţi ale portofelului virtual Parity au dus, în total, la pierderi de peste 180 de milioane de dolari.


Bitcoin se află la maximul istoric, aflîndu-se într-o creştere accelerată şi ajungînd să valoreze peste 14.000 de dolari. Din cauza taxelor mari şi a volatilităţii, magazinul virtual de jocuri Steam a anunţat miercuri că nu mai acceptă Bitcoin.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load