Ce a făcut un om al străzii cu banii cîștigați din binefacere

Ce a făcut un om al străzii cu banii cîștigați din binefacere

Un veteran militar fără adăpost care a ajutat o femeie rămasă fără combustibil pe o autostradă din Statele Unite, oferindu-i acesteia singurii săi bani, o bancnotă de 20 de dolari, nu mai este nevoit să trăiască pe străzi după ce mii de persoane au donat bani pentru a-l ajuta, informează Agerpres citînd The Telegraph.


Johnny Bobbitt Jr, în vîrstă de 34 de ani, a sărit în ajutorul tinerei Kate McClure care rămăsese noaptea în pană de combustibil pe o autostradă din Philadelphia.


El a ținut să se asigure că aceasta se afla în siguranță și a parcurs pe jos două mile pentru a-i aduce benzină.


Vestea despre fapta sa bună s-a răspîndit rapid după ce Kate McClure a inițiat o campanie pe 'Gofundme', o pagină de internet dedicată strîngerii de fonduri pentru cauze nobile. Suma colectată a ajuns la 399.000 de dolari.


Fostul veteran de Marină, care a devenit persoană fără adăpost în urmă cu 18 luni, și-a exprimat bucuria după ce și-a cumpărat, săptămîna aceasta, o locuință cu o parte din banii din această campanie.


„Mulțumesc tuturor, cu ajutorul lui Kate și al lui Mark (prietenul ei — n.r.) am reușit să achiziționez ieri noua mea casă! Senzația este de nedescris și se datorează susținerii și generozității pe care fiecare dintre voi a arătat-o. Voi continua să vă mulțumesc tuturor în fiecare zi pînă la sfîrșitul zilelor”, a anunțat veteranul.


Kate McClure a menționat, la rîndul său, că „el nu va mai fi nevoit niciodată să își facă griji legat de un acoperiș deasupra capului”.


Pentru Johnny Bobbitt au fost de asemenea înființate alte două fonduri, unul pentru ca bărbatul să aibă posibilitatea să încaseze un mic 'salariu' în fiecare an și un 'fond de pensie care va fi investit inteligent de un consultant financiar'. Veteranul va obține acces la cont „într-o perioadă de timp agreată de el” și a declarat că intenționează să își cumpere o cabană și o suprafață de pămînt la țară unde se va putea retrage.


„Un cont bancar va fi deschis pentru el cu fonduri pentru nevoile zilnice care îl va ajuta pînă își va găsi o slujbă. El va face donații cîtorva organizații și oamenilor care l-au ajutat în ultimii doi ani să treacă prin această perioadă grea a vieții sale”, a adăugat McClure.


Bobbitt a donat o parte din bani pentru a-l ajuta pe alt veteran rămas fără adăpost despre care a declarat că este „candidatul perfect pentru a continua șirul de fapte bune”.


O altă dorință a veteranului este aceea de a-și cumpăra un Ford Ranger din 1999, mașină pe care a descris-o drept camioneta sa „de vis”.


Kate McClure a povestit în luna noiembrie că omul străzii a găsit-o în mașină, disperată că i se terminase benzina, la ieșirea de pe autostradă. John Bobbitt s-a apropiat de ea și i-a cerut să încuie portiera și să rămînă în mașină. După un timp s-a întors cu un bidon de benzină.


„Johnny se așează pe marginea străzii în fiecare zi cu un carton în mînă, m-a văzut că m-am oprit și că se întîmplă ceva (...) Și-a dat singurii săi 20 de dolari ca să-mi cumpere benzină și să se asigure că ajung cu bine acasă” a povestit tînăra în vîrstă de 27 de ani.


Kate a început să vină la locul unde Johnny obișnuia să cerșească pentru a-i aduce bani și haine, însă pe 10 noiembrie i-a venit ideea să apeleze la site-ul ''Gofundme''. Cu banii strînși, ea dorea să-i închirieze lui Johnny o locuință și să-i cumpere o mașină veche pentru ca veteranul de război să poată începe o nouă viață. Deși scopul său era de a strînge 10.000 de dolari pentru Johnny, colecta a depășit toate așteptările.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load