Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Savanţii au găsit modalitatea de a mînca alimente grase și de a nu se îngrășa

25 dec. 2017,, 02:30   Externe
4604 2

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină «George Washington» din St. Louis au aflat cum poate fi evitată obezitatea, chiar dacă sînt consumate alimente cu conținut înalt de grăsimi.


În condiții de laborator specialiștii au crescut șoareci cu o activitate crescută a genei Hedgehog (Hh), care susține homeostazia țesuturilor formate de celulele adipoase - adipocite. Rezultatele au demonstrat că Hedgehogul modificat (Hh) suprimă dezvoltarea adipocitelor, prevenind astfel obezitatea.

În opt săptămîni, urmînd o dietă cu alimente ce conțin grăsimi, rozătoarele ale căror gene Hh nu au fost activate au luat în greutate. Totodată, greutatea animalelor cu gene Hh active a rămas neschimbată. S-a constatat, de asemenea, că șoarecii din al doilea grup aveau un nivel mai scăzut de glucoză în sînge și erau mai sensibili la insulină.

"Noi acumulăm kilograme în plus, deoarece celulele grase cresc în mărime și nu pentru ca numărul lor creste", explica cercetătorul principal, profesorul de chirurgie ortopedică Fanxin Long. Potrivit spuselor lui, este încă dificil să vorbim despre testările remediului pe oameni, deoarece trebuie studiate atent toate efectele adverse posibile, spre exemplu, genele Hh excesiv de active pot cauza apariția tumorilor maligne.

Cu toate acestea, atît la șoareci, cît și la oameni, căile metabolice funcționează în mod similar. "Această metodă poate deveni un nou tratament terapeutic pentru obezitate", este convins Long.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?