X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Diacov: Fără democrați niciodată nu a fost posibilă o guvernare eficientă

7 dec. 2017,, 09:02   Politică
2666 7

Declarațiile unor partide de dreapta din opoziție care spun că nu vor face coaliție cu Partidul Democrat dacă vor ajunge în următorul Parlament este retorică preelectorală.

Declarația a fost făcută de președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

În opinia lui, PDM întotdeauna a fost în centrul discuțiilor și fără democrați niciodată nu a fost posibil de avut o guvernare eficientă. „Tabloul politic al Parlamentului arată în felul următor: noi avem o stînga radicală și avem o dreaptă cîteodată radicală sau mai puțin radicală care între ele niciodată nu se așează la masă și rolul Partidului Democrat de a diviza aceste extreme cînd trebuie sau de a le așeza la masă atunci cînd trebuie de luat decizii este unul foarte clar și s-a manifestat pe parcursul acestor ani”, afirmă Dumitru Diacov.

Președintele de onoare al PDM susține că pînă la alegeri este o situație și nimeni nu se așteaptă ca partidele de opoziție să facă declarații de dragoste față de partidul de guvernămînt, iar în noaptea de după scrutin, atunci cînd se numără voturile, este deja altă situație și se vor începe discuțiile. „Partidul Democrat a făcut întotdeauna coaliție cu partidele de centru-dreapta”, spune Dumitru Diacov.

Analistul Nicolae Negru se întreabă dacă partidele de dreapta care afirmă că nu vor face alianță cu PDM în cazul în care acced în următorul Parlament vor face coaliție cu socialiștii? Potrivit lui, o versiune ar putea fi ca să se meargă în alegeri anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?