UE îngrijorată de decizia lui Donald Trump cu privire la Ierusalim

UE îngrijorată de decizia lui Donald Trump cu privire la Ierusalim

Uniunea Europeană s-a declarat serios îngrijorată de decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, afirmînd că această hotărîre poate avea consecințe pentru perspectivele de pace, transmite Reuters.

'Aspirațiile ambelor părți (israeliană și palestiniană, n.r.) trebuie să fie îndeplinite și trebuie să fie găsită prin negocieri o cale de soluționare a statutului Ierusalimului ca viitoare capitală a celor două state'', a subliniat șefa diplomației UE, Federica Mogherini.

Anterior, în cursul zilei de astăzi, Mogherini, a reiterat într-o convorbire telefonică cu președintele Autorității Naționale Palestiniene, Mahmoud Abbas, "poziția fermă" a UE potrivit căreia "statutul final al Ierusalimului ca viitoare capitală a Israelului și a unui stat palestinian trebuie rezolvat prin negocieri care să răspundă aspirațiilor ambelor părți".

Ea a reafirmat totodată angajamentul Uniunii Europene față de "reluarea unui veritabil proces de pace care să conducă la o soluție bazată pe două state", singura perspectivă în opinia sa "de a garanta pacea și securitatea atît a palestinienilor cît și a israelienilor".

 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load