Cel mai lung curcubeu vizibil din lume. Cum arată el (FOTO/VIDEO)

Cel mai lung curcubeu vizibil din lume. Cum arată el (FOTO/VIDEO)

Un profesor din Taiwan susține că a fost martorul celui mai lung curcubeu vizibil, ca durată, de pînă în prezent și că intenționează să îl propună pentru Cartea Recordurilor.

Curcubeul depistat de profesorul Chou Kun-hsuan, de la Universitatea de Cultură Chineză, în munții din jurul capitalei Taipei, ar fi durat 8 ore și 58 de minute, transmite The Guardian.

Chou, alături de colegul său Liu Ching-huang, au încercat să monitorizeze riguros curcubeul, cerîndu-le studenților săi să fotografieze arcul multicolor din toate unghiurile posibile.

„A fost uimitor. A fost ca un cadou picat din ceruri. Este atît de rar”, a declarat profesorul Chou pentru BBC, adăugînd: „Cînd am înțeles că a depășit recordul anterior, de șase ore, nu mai puteam să stau locului. Eram atît de entuziasmat”.

Recordul anterior datează din 1994 și a fost observat în Marea Britanie, deasupra orașului Sheffield.

O combinație de aer umed suspendat în atmosferă de musonii sezonieri, absența vîntului puternic și un cer parțial noros ar fi permis curcubelului să fie vizibil pentru o perioadă atît de lungă.

„Cu cele 10.000 de fotografii pe care le-am făcut în departamentul nostru, ca să nu mai punem la socoteală și celelalte făcute de alții din campus, sînt convins că putem demonstra, secundă cu secundă, că acest curcubeu a durat aproape nouă ore”, a conchis Chou Kun-hsuan.

              


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load