Nu au voie să comunice cu mass-media fără acordul ministrului (DOC)

Nu au voie să comunice cu mass-media fără acordul ministrului (DOC)

Instituțiile subordonate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu pot comunica cu mass-media fără acordul ministrului, notează NOI.md.

Cel puțin asta rezultă dintr-un ordin emis de Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, care nu este afișat pe pagina oficială a instituției, dar prin care 15 instituții sînt obligate să coordoneze toate invitațiile la emisiuni și toate interviurile pentru „asigurarea unei vizibilități pozitive a Ministerului”.

Ordinul a fost emis pe 20 noiembrie și prevede ca persoanele responsabile de comunicare din toate instituțiile subordonate vizate să trimită Ministerului toate informațiile despre toate campaniile pe care le organizează și despre toate evenimentele la care participă directorii de instituții. Totodată, acesta mai prevede că toate evenimentele organizate să fie coordonate cu Serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar la punctul 3 obligă să fie coordonate „toate invitațiile în emisiuni și de acordare a interviurilor”.

Instituțiile vizate de ordinul semnat de Stela Grigoraș sînt:

 1. Centrul Național de Sănătate Publică
 2. Centrul Municipal de Sănătate Publică
 3. Centrul Național de Management în Sănătate
 4. Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui
 5. Agenția de Transplant
 6. Institutul de Medicină Urgentă
 7. Centrul Republican de Diagnosticare Medicală
 8. Institutul Mamei și Copilului
 9. Institutul Oncologic
 10. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească
 11. USMF „Nicolae Testemițanu”
 12. Agenția Medicamentului
 13. Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă
 14. Direcția sănătate din cadrul Primăriei Chișinău
 15. Alte 34 de centre de sănătate publică teritoriale

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului, „ordinul 20/1606 din 20.11.2017 nu are scopul de a obstrucționa comunicarea din cadrul instituțiilor medicale, îndeosebi a comunicării cu mass-media, ci din contra - de a asigura o comunicare eficientă atît la nivel intern, cît și extern, de a oferi informații ample și veridice mass-mediei despre activitatea Ministerului și de a contribui la mediatizarea tuturor evenimentelor din cadrul instituțiilor subordonate. Documentul, de fapt, are scopul de asigura o colaborare eficientă pe segmentul de comunicare, și nu unul de restricționare”. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load