Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei de la Veneţia

Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei de la Veneţia

În cadrul vizitei întreprinse la Strasbourg, delegaţia politică din Republica Moldova condusă de Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio.

Discuţiile s-au axat pe colaborarea Moldovei cu Comisia de la Veneţia, liderul PDM Vlad Plahotniuc apreciind sfaturile oferite în dese rînduri de către Comisie pentru îmbunătăţirea legislaţiei moldoveneşti.

„I-am mulţumit domnului Buquicchio pentru expertiza acordată în elaborarea legilor din Republica Moldova. Această expertiză este pentru noi utilă şi valoroasă. Am discutat de asemenea despre modul în care folosim recomandările Comisiei de la Veneţia – aşa cum a fost cazul mai multor iniţiative transmise de Parlament spre expertizare. sînt convins că vom avea în continuare o colaborare bună cu Comisia de la Veneţia. Moldova ţine la această colaborare şi are nevoie de ea”, a spus Vlad Plahotniuc.

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a afirmat că este un „prieten al Republicii Moldova”, iar ţara noastră este un „elev bun” în ceea ce priveşte aria de interes pentru Comisie, adică îmbunătăţirea legilor şi a funcţionării instituţiilor democratice. Gianni Buquicchio a subliniat de asemenea necesitatea continuării reformelor democratice în ţara noastră. În privinţa introducerii sistemului electoral mixt, preşedintele Comisiei de la Veneţia a reafirmat suveranitatea Republicii Moldova, explicînd în acelaşi timp care sînt diferenţele de viziune ale Comisiei pe acest subiect.

Aceasta a fost cea de-a doua întîlnire la Strasbourg a delegaţiei politice conduse de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load