X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Kremlin: Putin nu a fost influențat de Michael Flynn

4 dec. 2017,, 21:02   Externe
2356 0

Kremlinul a transmis marți că decizia de anul trecut a președintelui rus Vladimir Putin de a întîrzia în a răspunde noilor sancțiuni ale SUA a fost luată independent și nu a fost influențată de fostul consilier american pe securitate națională Michael Flynn, relatează Reuters,Flynn a pledat vinovat vineri la acuzația că a mințit FBI în legătură cu contactele sale cu Rusia și a fost de acord să coopereze cu procurorii care investighează acțiunile apropiaților lui Donald Trump înainte ca acesta să ajungă președintele SUA.

Procurorii americani susțin că Flynn și Serghei Kisliak, pe atunci ambasadorul Rusiei în SUA, au discutat în decembrie anul trecut despre sancțiunile economice pe care administrația Obama tocmai le impusese Moscovei pentru o presupusă implicare a acesteia în alegerile prezidențiale din SUA, lucru negat de Rusia.

La acel moment, Obama a expulzat 35 de diplomați ruși, iar autoritățile au confiscat două complexe diplomatice rusești în SUA.

Însă Putin a spus că va aștepta să vadă cum vor evolua relațiile odată cu noua administrație Trump, înainte de a răspunde. Rusia a adoptat represalii abia în vara acestui an.


Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat luni că Putin a luat independent decizia de a amîna adoptarea unor măsuri de răspuns și nu a știut de presupusa solicitare a lui Flynn ca Rusia să se abțină de la un răspuns imediat.

Flynn nu se afla în poziția de a-i cere lui Kisliak, în acel moment ambasadorul Rusiei la Washington, de a face ceva, a mai afirmat Peskov, adăugînd că o astfel de idee este 'absurdă'.

"Bineînțeles că Putin este cel care a luat decizia. A fost decizia lui", a spus Peskov într-o teleconferință cu jurnaliștii.

Decizia "nu putea să aibă nicio legătură cu vreo solicitare sau recomandare. Președintele își ia deciziile absolut independent", a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?