Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Mai multe semafoare din Capitală ar putea fi dotate cu semnal sonor

4 dec. 2017,, 14:51   Capitala
2195 0

Sunt nevoiţi să-şi rişte viaţa ori de cîte ori traversează strada. Vorbim despre persoanele nevăzătoare, care se plîng că în Capitală sînt prea puţine semafoare dotate cu semnal sonor.

Autorităţile însă dau asigurări, că situaţia s-ar putea schimba începînd cu anul viitor, cînd vor fi reutilate cel puţin 10 semafoare.

Gheorghe Staver şi-a pierdut vederea acum 33 de ani. În tot acest timp, bărbatul a învăţat să se deplaseze fără însoţitor pe străzile Capitalei.

"Nevăzătorul nu stă numai pe un loc unde locuieşte, dar şi la instituţiile publice, aşa că ar fi bine şi în centrul oraşului să fie sonorizate semafoarele", a zis nevăzătorul Gheorghe Staver.

Bărbatul spune că fiecare ieşire în oraş, este o adevărată provocare pentru el.

"Cunosc pe o persoană care l-a traumat o maşină. Trecea strada şi nu a auzit, o înţeles că nu sînt maşini. Da o maşină cu viteză a trecut şi l-a lovit", a spus nevăzătorul Gheorghe Staver.


Din 187 de semafoare cîte sînt în Capitală, doar 7 sînt dotate cu dispozitive sonore. Reutilarea unui semafor pentru nevăzători, costă în jur de 43 de mii de lei, spun specialiştii.

Începînd cu anul viitor, nevăzătorii se vor putea deplasa mai uşor pe străzile oraşului. Cel puţin asta promit autorităţile locale, care planifică să reutileze cu dispozitive sonore cel puţin 10 semafoare din Capitală.

Locuitorii Capitalei salută această iniţiativă.

Potrivit statisticilor oficiale, în Moldova sînt peste 9 mii de nevăzători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?