Distincții pentru promovarea artei teatrale (FOTO/VIDEO)

Distincții pentru promovarea artei teatrale (FOTO/VIDEO)

Pe 2 decembrie a avut loc ceremonia de inaugurare a celei de-a IX-a ediții a Festivalului-laborator internaţional al teatrelor de cameră şi spectacole de forme mici „MOLDFEST.RAMPA.RU”.

Ceremonia este organizată de Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „De pe strada Trandafirilor”, în perioada 2-8 decembrie curent, transmite NOI.md.

Festivalul a devenit un brand specific al Republicii Moldova, fiind înalt apreciat de critici şi experţi de teatru din străinătate.

Pe parcursul a nouă ani de desfășurare a acestui eveniment, la Festival au participat critici de teatru, experţi în domeniu şi colective artistice teatrale din circa 30 de ţări ale lumii. La această ediție au participat personalități din Rusia, Ucraina, Belarus, Germania, Israel, Elveţia, Italia, Serbia, Armenia, Kazahstan, Spania, Letonia.

În semn de apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea și promovarea artei teatrale, pentru contribuție substanțială la afirmarea valorilor culturale și înaltă măiestrie artistică, șeful statului, Igor Dodon, prezent la eveniment, a conferit prin decret prezidențial mai multe distincții.

„Ordinul Republicii” – lui Iurie Harmelin, conducător artistic și regizor;

Ordinul „Gloria Muncii” – Mariei Madan, actriţă;

Titlul onorific de artist emerit – următorilor actori:

Vasili Pavlenco,

Alexandru Petrov,

Olga Savelieva (Sofrikova).

Teatrul „De pe strada Trandafirilor” va împlini în curînd 40 de ani de la fondare. Instituția culturală este un proiect de autor inedit pentru ţara noastră şi chiar pe plan european, fiind fondată la inițiativa unei singure persoane – Iuri Harmelin, care o conduce și astăzi.

Teatrul constituie bază de instruire scenică pentru un liceu din oraș şi pentru Facultatea Teatrală a Universității Slavone. Colectivul acestuia participă activ la mişcarea festivalieră, reprezentînd Moldova la cele mai de rezonanță întruniri ale colectivelor teatrale.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load