Comercianții anticipează o scumpire a cărnii

Comercianții anticipează o scumpire a cărnii

Carnea la piața din capitală, atît cea de vită cît și cea de porc, pornește de la 65 de lei per kilogram.

Prețul este același de săptămîna trecută. Însă comercianții spun că prețul cărnii creşte de obicei după două săptămîni de post, iar cumpărătorii vor trebuie să scoată din buzunare, de sărbători, mai mulți bani, transmite IPN.

Roșiile, majoritatea de import, pornesc, ca și săptămîna trecută, de la 25 de lei kilogramul. Castraveții se vînd cu 35 de lei kilogramul, la fel ca și acum o săptămînă. Ardeii autohtoni costă 25 de lei kilogramul. Prețul a rămas neschimbat. La fel și al celor de import – 50 de lei/kg.

Cartofii, ceapa, morcovul sau sfecla roșie – toate pot fi cumpărate cu preţul vechi de 5 sau 6 lei/kg. Varza se vinde tot cu 3 – 4 lei kilogramul. S-au scumpit, însă, legăturile de ceapă verde, pătrunjel și de mărar. Prețul acestora pornește de la 4 – 5 lei, în timp ce săptămîna trecută erau de 3 lei/legătură. Pentru un kilogram de bostan, cumpărătorii vor scoate din buzunare tot 5 lei.

La prețul de săptămîna trecută a rămas și brînza de oi, care costă 85 de lei/kg, cașul de vaci – 40 de lei/kg și smîntîna – 35 de lei kilogramul. Zece ouă pot fi cumpărate tot cu 17 lei. Miezul de nuci pornește de la 130 de lei/kg. Prunele uscate variază între 40 și 50 de lei kilogramul. Un kg de roșii murate costă 20 de lei, de castraveți – 15 lei, de varză, tot 15 lei, iar de pepene verde, 50 de lei.

Pentru un kilogram de crap va trebui să scoatem din buzunare 55 de lei, iar pentru un kilogram de caras – de la 30 de lei în sus. Prețurile au rămas neschimbate. Crevetele de mare costă 128 de lei kilogramul, bibanul – peste 80 de lei, calmarul pornește de la 75 de lei kilogramul, iar macroul este de 45 de lei/kg.

Strugurii și perele se vînd în medie tot cu 12 lei. Prețul unui kilogram de mere pornește de la 7-8 lei. Curticelele se vînd cu 22-35 de lei kilogramul și mai mult. Un kg de banane pornește de la 25 de lei, iar rodiile se vînd cu 34 de lei/kg.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load