Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Au fost desemnați cei mai buni fotbaliști în 2017

1 dec. 2017,, 17:50   Sport
4919 0

Au fost desemnați cei mai buni fotbaliști ai anului în cadrul Galei Laureaţilor Fotbalului Moldovenesc – 2017.

Pentru a patra oară, cel mai bun jucător al anului a fost desemnat Alexandru GAŢCAN, mijlocaşul selecţionatei Moldovei şi al clubului FC Rostov. El a totalizat cu 272 de puncte.

Pe locul doi, cu 252 p., s-a plasat Alexandru EPUREANU, fundașul selecţionatei Moldovei şi al clubului Istanbul Turcia, iar pe trei – Artur IONIȚA, Cagliari Italia, 236 p.

Ilie CEBANU (selecționata Moldovei, 260 puncte) a fost desemnat cel mai bun portar.
Veaceslav POSMAC (Sheriff Tiraspol, 314 p.) a fost ales cel mai bun fundaş.
Alexandru GAŢCAN (Rostov Rusia, 242 p.) a devenit cel mai bun mijlocaş.

Vitalie DAMAȘCAN (Sheriff Tiraspol, 345 p.) a fost votat cel mai bun atacant.

Premiul pentru cel mai bun golgheter al Campionatului Moldovei, ediţia 2016-2017, i-a revenit lui Ricardo CAVALCANTE (Sheriff Tiraspol), care a marcat 15 goluri, iar al Campionatului Moldovei, ediţia 2017, lui Vitalie DAMAȘCAN (Sheriff Tiraspol), care a înscris 13 goluri.


Cel mai frumos gol al anului a fost marcat de Maxim MIHALIOV de la Zaria Bălți pentru golul marcat în poarta echipei Dinamo-Auto. Tehnicianul echipei Milsami Orhei, Veaceslav RUSNAC a devenit cel mai bun antrenor al anului 2017 (354 p.). Cel mai bun stranier în campionatul Moldovei a fost ales Zigyi BADIBANGA de la Sheriff Tiraspol. Cea mai bună echipă a fost desemnată Sheriff Tiraspol, iar cea mai bună echipă între veterani – ViișoaraSpeia. Sheriff Tiraspol a cucerit Premiul Fair Play, iar cel mai bun arbitru al anului 2017 a fost desemnat Gabriel TUPICICA.

În acest an, Gala Laureaților Fotbalului Moldovenesc a fost suplinită cu o nominalizare nouă – „Simpatia Publicului”, prin care a fost numit cel mai bun jucător al anului în viziunea suporterilor. Laureat a devenit Artur IONIȚA, mijlocașul selecționatei Moldovei și al echipei Cagliari Italia.

Iată cine sînt laureaţii altor premii instituite de FMF în anul 2017: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Asociația Obştească „CONCORDIA. Proiecte sociale” premii „Pentru aportul la dezvoltarea fotbalului”. Tradițional, forul de specialitate i-a premiat pe veteranii fotbalului moldovenesc, care au adunat în trecut mii şi mii de oameni în tribunele stadioanelor din Moldova.

Laureat al „Premiului Nicolae Simatoc”, ediția III, pentru performanța de a evolua cu succes de-a lungul carierei în campionatele Rusiei și Turciei, a devenit Alexandru EPUREANU, căpitanul selecționatei Moldovei și a echipei Istanbul Bașakșehir, Turcia. Premiul a fost înmînat de către Igor Șarov, doctor în istorie, conferențiar universitar, secretar general de stat în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
În fotbalul feminin, Ludmila CARAMAN, componentă la echipa Agarista ŞS Anenii Noi și la selecționata feminină a Moldovei, a fost aleasă cea mai bună jucătoare, iar Constantin BURDUJEL (United Galați, Romînia) a fost votat cel mai bun jucător în futsal.

Cel mai bun jucător în fotbalul de plajă a fost votat Alexandru EREMIA de la echipa Avîntul Nimoreni. În fotbalul-tenis – Alexandru SÎRGHI de la Şcoala Sportivă nr 12 din Vadul Lui Vodă a fost numit cel mai bun jucător.

Potrivit organizatorilor cei mai buni fotbaliști au fost aleși în urma unui sondaj petrecut în rîndul a circa 200 de specialişti, membri afiliați ai Federației Moldovenești de Fotbal – cluburi participante în campionatul Moldovei, asociaţii raionale, municipale și de profil, membri ai Comitetului Executiv, reprezentanți ai comitetelor centrale, intermediari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?