Anchetă de serviciu la Primăria Chișinău în legătură cu „Regele” gheretelor

Anchetă de serviciu la Primăria Chișinău în legătură cu „Regele” gheretelor

În urma apariţiei în Ziarul de Gardă, ediţia din 30 noiembrie 2017, a investigaţiei jurnalistice „Regele” gheretelor de la Pretura Centru”, Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, s-a autosesizat şi a dispus crearea unui grup de lucru pentru efectuarea unei anchete de serviciu. 


Potrivit dispoziţiei primarului general interimar, grupul de lucru va examina faptele relatate în investigaţia jurnalistică în care este vizat pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu şi va constata existenţa sau inexistenţa răspunderii disciplinare în acţiunile demnitarului public, în termen de 7 zile, urmînd să prezinte un raport de anchetă.


Potrivit unei investigații jurnalistice efectuate de Ziarul de Gardă, familia pretorului interimar al sectorului Centru, mun. Chişinău, Pavel Rusu, gestionează mai multe gherete din Chişinău. Soţia pretorului, Tamara Rusu, profesoară şi directoare adjunctă la Liceul „Gheorghe Asachi”, este fondatoarea firmei „Petra TP” şi administrează cîteva gherete, inclusiv cea care vinde cafea la intersecţia străzilor Puşkin şi 31 august 1989. Nora pretorului, Inga Lupu, este fondatoarea unei alte firme implicate în afaceri cu gherete.

Pretorul, făcînd uz de funcţiile pe care le-a ocupat sau le ocupă, facilitează businessul familiei sale, semnînd note de serviciu în favoarea activităţii gheretelor. Pretorul a refuzat să discute cu noi, reporterul ZdG fiind dat afară din biroul său de la Pretura Centru.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load