Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PSRM vrea să știe cine i-a permis lui Băsescu să facă propagandă în școli

1 dec. 2017,, 11:10   Politică
5065 11

Deputații socialiștii au cerut astăzi audierea ministrului Educației, Monica Babuc, pe marginea apelurilor la lichidarea statului lansate în școli de către fostul președinte al României Traian Băsescu, notează NOI.md.

Potrivit PSRM, demnitarul român vizitează instituțiile de învățămînt din Moldova și face propagandă împotriva statului Republica Moldova.

„Este o situație care trebuie clarificată. Parlamentul să ia atitudine. Vrem să aflăm care au fost factorii de decizie care au permis instituțiilor de învățămînt această propagandă politică. Constituția interzice categoric imixtiunea politică în activitatea academică. Dl Băsescu a vizitat în ore de studii mai multe universități din țară, dar și licee. Solicităm audieri să aflăm cine a permis această fărădelege”, a spus indignat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

În discuție a intervenit liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a menționat că fostul președinte al României nu merită atenția legislativului de la Chișinău.

„Observăm acest comportament, dar eu am o altă opinie. Nu trebuie să acordăm așa mare atenție acestui Băsescu, el nu lucrează pentru Moldova, el lucrează pentru el, întrucît dorește să devină din nou președinte al României și lucrează acum cu cei care au cetățenie română. Noi nu vom ridica ratingul lui Băsescu prin aceste audieri”, a punctat Voronin.


Propunerea socialiștilor cu privire la organizarea audierilor nu a fost susținută de majoritatea parlamentară. Spicherul Andrian Candu i-a îndemnat pe deputați să respecte regulile de etichetă la ședințele plenare.

„V-aș ruga să nu vă referiți la persoane care nu se află în sală și care sînt foști președinți ai unei țări prietene. Salutări cordiale dlui Băsescu”, a menționat Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?