Au crescut investițiile în active imobilizate pe termen lung

Au crescut investițiile în active imobilizate pe termen lung

În Republica Moldova, valoarea investiţiilor în active imobilizate pe termen lung au crescut. Volumul acestora în ianuarie-septembrie 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, a crescut cu 2,4% - pînă la 11,1 miliarde de lei, relatează NOI.md.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică (BNS), pe tipuri de imobilizări corporale, în ianuarie-septembrie 2017, s-a înregistrat o scădere a volumului de investiții la clădiri nerezidențiale cu 9,7% și la clădiri rezidențiale cu 4,4%.

Valoarea investițiilor în construcțiile inginerești a crescut față de ianuarie-septembrie 2016 cu 25,8%, iar la mașini, utilaje, instalații de transmisie – cu 7,7%. Din totalul de investiţii realizate în ianuarie-septembrie 2017, cea mai mare pondere revine investițiilor în utilaje, maşini, instalații de transmisie care a constituit 35,4%.

În același timp, pentru realizarea procesului investiţional, în ianuarie-septembrie 2017, au fost utilizate preponderent mijloacele proprii ale investitorului, care au constituit 7810,1 mil. lei, reprezentînd 70,3% din valoarea totală a mijloacelor utilizate pentru realizarea investițiilor. În ianuarie-septembrie 2017, pentru asigurarea necesităţilor investiţionale din contul surselor bugetare, au fost utilizați 999,2 mil. lei, ceea ce constituie 9,0% din totalul de investiţii.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load