Macron se întîlnește cu Obama

Macron se întîlnește cu Obama

Șeful statului francez Emmanuel Macron va dejuna sîmbătă cu fostul președinte american Barack Obama, aflat în vizită în Franța, au informat joi surse de la Palatul Elysée, citate de AFP.

Macron și Obama vor avea "un dejun privat", a menționat aceeași sursă.

Obama se va afla sîmbătă la Paris unde urmează să rostească un discurs la 'Les Napoleons', o rețea de peste 3.000 de reprezentanți ai industriei comunicațiilor.

Axată pe deplasări în teritoriu, întîlniri cu oamenii de rînd și marcată de omniprezența soției sale Brigitte, campania electorală purtată de Emmanuel Macron s-a inspirat din cea a lui Barack Obama din 2008, potrivit observatorilor.

Fostul președinte american și-a exprimat oficial sprijinul față de Macron într-o înregistrare video difuzată la 4 mai pe rețelele sociale, cu trei zile înaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța care l-a opus pe tînărul candidat de centru reprezentantei extremei drepte, Marine Le Pen.

Barack Obama a deplîns totodată decizia de la începutul lui iunie a SUA de a se retrage din acordul de la Paris privind clima, semnat în 2015 de 195 de țări pentru reducerea încălzirii climatice.

Macron s-a întîlnit la 14 iulie și cu succesorul lui Obama, Donald Trump, care a efectuat o vizită oficială la Paris, amintește France Presse.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load