S-a depistat cine a șters contul lui Trump dintr-o rețea de socializare (FOTO)

S-a depistat cine a șters contul lui Trump dintr-o rețea de socializare (FOTO)

Un tînăr german, Bahtiyar Duysak, s-a prezentat ca fiind angajatul Twitter care a dezactivat contul lui Donald Trump pe 2 noiembrie, timp de 11 minute, în ultima sa zi de muncă la reţeuaua de socializare.

 

Site-ul american TechCrunch, specializat în actualitatea tehnologică, a publicat un interviu în care Bahtiyar Duysak, un tânăr de origine turcă în vîrstă de douăzeci şi ceva de ani, născut şi crescut în Germania, care a lucrat în baza unui contract pe perioadă determinată la San Francisco, spune că a dezactivat contul preşedintelui American, relatează reuters.com.

Twitter a anunţat pe 2 noiembrie că acest cont al lui Donald Trump a fost dezactivat timp de 11 minute de către un angajat care se afla în ultima zi de muncă, fără să-i precizeze identitatea. Tînărul spune în acest interviu că el consideră întreruperea temporară a contului lui Trump „o greşeală” şi că nu credea că acesta avea să fie dezactivat.

El spune că nu a planificat să facă acest lucru, că a dat întîmplător peste această posibilitate aproape de sfîrşitul ultimei sale ture şi că a hotărît să profite de ea. „Există milioane de persoane care ar vrea să facă ceva împotriva lui dacă ar avea posibilitatea. În cazul meu, a fost o întîmplare”, a declarat Duysak în acest interviu video postat online, în care purta un puliover gri cu steagul american.

Twitter nu a confirmat dacă Duysak este fostul angajat în discuţie şi nu a răspuns altor întrebări, iar reuters.com precizează că nu l-a putut contacta pe Duysak. Şi BuzzFeed News afirmă, citînd două surse, că Duysak este fostul angajat care a întrerupt contul lui Trump. Duysak a fost paznic voluntar la un centru comunitar musulman din California, potrivit BuzzFeed . Trump îi critică pe musulmani şi a îndemnat în campania prezidențială din 2016 la o „închidere totală şi completă” a frontierei Statelor Unite musulmanilor.

Dezactivarea contului lui Trump pe 2 noiembrie a provocat îngrijirări în rîndul utilizatorilor de Twitter cu privire la cîtă putere au angajaţii companiei în legătură cu conturi sensibile şi dacă abuzarea acestei puteri poate să conducă la incidente internaţionale. „Am luat un număr de măsuri pentru a împiedica să se repete un asemenea incident”, a anunţat Twitter într-un comunicat.

Duysak nu a făcut prea multă lumină asupra acestui incident. Către sfârşitul ultimei sale zile de muncă la compania cu sediul la San Francisco, i-a parvenit o alertă care raporta contul lui Trump din cauza unei încălcări neprecizate, a declarat el.

Duysak a declanşat mecanismul de dezacticare a contului, potrivit TechCrunch, iar contul a fost dezactivat abia cîteva ore mai tîrziu. Nici Duysak şi nici TechCrunch nu explică această întîrziere. „Eu nu am piratat pe nimeni. Nu am făcut nimic ce nu eram autorizat să fac”, a subliniat el.

 

 

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load