Germania salută reluarea negocierilor în formatul "5 + 2"

Germania salută reluarea negocierilor în formatul "5 + 2"

Germania a salutat reluarea negocierilor privind reglementarea transnistreană în formatul "5 + 2".

Declarația a fost făcută de către reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, în cadrul comentariului său pe marginea rezultatelor rundei de negocieri în format "5 + 2", care a avut loc în perioada 27-28 noiembrie în Austria.

"Salutăm desfășurarea negocierilor oficiale la Viena, după o pauză de un an. Astfel, partenerii de dialog își confirmă din nou loialitatea față de formatul "5 + 2" ca fiind modalitatea coordonată către o soluționare pe termen lung și echitabilă a conflictului. Ne bucură faptul că problema a ajuns la un compromis pe probleme importante. Progresele demonstrează că strategia pașilor mici, pe care Germania a început să o pună în aplicare în timpul președinției OSCE, în 2016, iar Austria a continuat-o cu succes, în anul 2017, a fost cea corectă", este menționat în declarație.

În document este exprimată determinarea Germaniei de a contribui la reglementarea transnistreană "cu condiția păstrării integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova și menținerii statutului special al Transnistriei".

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load