O politiciană din Japonia, avertizată după ce a venit cu bebelușul la serviciu

O politiciană din Japonia, avertizată după ce a venit cu bebelușul la serviciu

O membră a unui consiliu municipal din Japonia, care și-a adus bebelușul în sala de dezbateri, a primit miercuri un avertisment scris din partea instituției, informează DPA.

Consiliul municipal din Kumamoto, dominat de bărbați, a hotărît că Yuka Ogata, care a intrat vineri în sala de dezbateri cu fiul ei în brațe este responsabilă de perturbarea ședinței.

Membrii Consiliului municipal au susținut că nu este permis accesul vizitatorilor — în acest caz un sugar — în cadrul ședințelor care nu sînt publice.

Ogata, una dintre cele șase persoane de sex feminin din consiliul municipal care numără în total 48 de membri, a declarat că a dorit să sublinieze prin gestul său provocările cu care se confruntă femeile din Japonia.

Însă bărbații din cadrul consiliului au obligat-o atît pe mamă, în vîrstă de 42 de ani, cît și pe copil să părăsească sala de consiliu. De asemenea, ea s-a confruntat cu un val de critici și din mediul online în ciuda faptului că premierul Japoniei, Shinzo Abe, și-a luat angajamentul de a crea ''o societate în care toate femeile să strălucească''.

Ogata s-a întors în sala de consiliu imediat după ce și-a lăsat copilul cu o prietenă.

Politiciana, care a obținut o diplomă de master în soluționarea conflictelor la Universitatea George Mason din SUA, a decis să intre în sala de ședințe cu sugarul în brațe, deoarece nu a primit un răspuns pozitiv la solicitarea făcută în acest sens consiliului, după ce rămase însărcinată anul trecut, precizează sursa citată.

Potrivit raportului Global Gender Gap 2017, realizat de Forumul Economic Mondial, care are în vedere disparitatea de gen și sprijinirea copiilor, Japonia ocupă locul 114 într-un clasament ce include 144 de țări.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load