Ingrediente ciudate, dar delicioase pentru o cafea mai aromată

Ingrediente ciudate, dar delicioase pentru o cafea mai aromată

Iubitorii de cafea din întreaga lume au descoperit diverse condimente sau ingrediente delicioase, care merg de minune cu băutura lor de dimineață.


Dacă vrei o cafea mai aromată, încearcă și tu aceste combinații deosebite.


Ce mai pun oamenii în cafea, dincolo de zahăr sau de lapte? Vei fi surprinsă cum poți obține o cafea mai aromată cu ingrediente care pun în valoare parfumul specific al boabelor proaspăt prăjite.


Un strop de unt


După ce îți torni cafeaua fierbinte în cană, pune o cantitate mică de unt, cam cît un vîrf de cuțit. Untul a devenit la modă după ce a fost adoptat de mai multe celebrități de la Hollywood. Îți face cafeaua mai cremoasă și te bucuri de mai multă energie dimineața.


Sare


Multă lume bea cafeaua fără zahăr, iar dacă îți place și ție neîndulcită, ai putea încerca să adaugi un strop de sare. Se poate adăuga și în cafeaua fierbinte, și în cafeaua rece și se spune că atenuează gustul amar.


Cardamom


Încearcă această mirodenie exotică și vei obține o cafea mai aromată, cu un gust special. Se spune că acest condiment parfumat atenuează efectele mai puțin plăcute ale cafeinei. Dacă ai palpitații după ce bei cafea, adaugă un strop de cardamom!


Ingrediente neobișnuite pentru o cafea mai aromată


Un ou crud


În Norvegia și prin unele zone din America, oamenilor le place să adauge un ou crud în cafeaua măcinată, înainte de a o fierbe la ibric. Oul reține zațul și se obține o cafea mai clară, de culoarea ambrei, cu o aromă specială.


Ulei de cocos


Cîteva picături de ulei parfumat de cocos vor face o cafea mai aromată. Cei care beau astfel cafeaua susțin că este mai gustoasă și mai sănătoasă, că ajută digestia și are beneficii mari pentru sistemul imunitar.


Apă tonică


Toarnă puțină apă tonică peste cafeaua rece și te învigorezi imediat, după amiaza. Ușor amăruie, acrișoară și cu un gust proaspăt, apa tonică merge de minune cu o cafea instant.


Lămîie


Este firesc să adaugi lapte condensat, înghețată sau vanilie, dar puțini știu ce aromă deosebită are cafeaua cu lămîie. Pune o jumătate de felie de lămîie în ceașca de cafea și gustul ei acrișor va face cafeaua mai dulce și îi va da un gust aparte.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load