X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Traficanți de droguri la nivel internațional, încătușați în Moldova (VIDEO)

29 noi. 2017,, 11:51   Societate
6506 0

Patru persoane cu vîrste cuprinse între 30 și 45 de ani, originari din Raionul Căușeni, membri ai unui grup infracțional, au fost reținuți pe 23 noiembrie 2017, notează NOI.md.

Aceștia sînt suspectați de contrabandă cu droguri, precum și de punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, în scop de înstrăinare. În prezent suspecții sînt arestați pentru 30 de zile.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de ofițerii din Republica Moldova și reprezentanții structurilor din Italia, Ucraina, precum și din Federația Rusă, s-a stabilit că pe 10 noiembrie 2017, în scopul realizării unui plan infracţional, la indicația liderului grupării, un organizator, împreună cu un curier, au plecat în Spania. Ulterior, aceștia au procurat 30 kg de haşiş, pe care l-au ascuns în rezervorul pentru combustibil al automobilului pentru a-l transporta spre Republica Moldova.

Pe 22 noiembrie curent, automobilul indicat a intrat pe teritoriul Republicii Moldova, fiind în toată această perioadă documentat cu metode și mijloace tehnice speciale. Astfel, în urma percheziţiei efectuate, în rezervorul pentru combustibil au fost depistate şi ridicate 39 de plăci cu haşiş (30 kg de hașiș), valoarea acestor droguri fiind de aproximativ 3 milioane de lei.

Totodată, angajații PCCOCS și INI, în comun cu colegii din Federația Rusă au documentat un episod de circulație ilegală a drogurilor comise de către aceleași persoane. În urma transmiterii informațiilor organelor competente din Federația Rusă, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație, iar în luna iulie 2017 au fost reținute mai multe persoane. Totodată, în urma perchezițiilor au fost ridicate 40 kg de hașiș, în sumă de circa 4 milioane de lei.


De asemenea, grupul criminal îşi desfăşura activitatea criminală atît pe teritoriul Republicii Moldova, de unde liderul grupării coordona și controla activitatea organizației criminale, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (Viber, Skype, WhatsApp și altele), cît şi în afara ei.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor de care sînt acuzate, persoanele riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de pînă la 15 ani, pentru punerea în circulație a drogurilor și de pînă la 10 ani pentru contrabandă cu droguri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?