La dezvoltarea turismului vinicol va contribui o nouă aplicație mobilă

La dezvoltarea turismului vinicol va contribui o nouă aplicație mobilă

În Republica Moldova a fost lansată o nouă aplicație mobilă turistică, „Moldova Wine Route”, pentru promovarea turismului vinicol.

Aplicația este trilingvă, gratuită și reprezintă un ghid prin cea mai complexă experiență a Moldovei – vinurile și vinăriile poporului moldovenesc. Ea este menită să devină un ghid pentru obținerea celei mai deosebite experiențe vinicole din țara noastră.

Fiind unul dintre cei mai mari producători de vin din lume, Moldova exportă, în prezent, 46 de milioane de sticle în întreaga lume. Pe lîngă o istorie îndelungată și bogată de producere a vinului, Moldova are de oferit o experiență remarcabilă de degustare a vinului în sălile sale prestigioase de degustare, excursii ghidate, restaurante și cazări de primă clasă la faimoasele sale vinării.

În prezent, aplicația „Moldova Wine Route” oferă informații cu privire la 12 cele mai importante vinării, cu prezentarea serviciilor și a celor mai populare 10 vinuri a fiecărei dintre acestea. Vinăriile incluse în aplicație sînt: Cricova, Mileştii Mici, Chateau Vartely, Chateau Purcari, Castel Mimi, Vinăria Asconi, Migdal-P, Vinăria Brănești, Vinăria Et Cetera, Vinăria din Tiraspol KVINT, Vinăria KaraGani și Vinăria Carpe Diem. De asemenea, în aplicație se regăsesc și recomandări privind cele mai populare wine-baruri și wine-shopuri din Chișinău.

Vinăriile găzduiesc atît turiștii locali, cît și străini, iar aplicația este creată cu scopul de a-i ajuta să găsească cele mai bune trasee de navigare cu GPS și informații suficiente cu privire la serviciile prestate de vinării. Este ideală pentru cei străini care călătoresc în interes de serviciu, familii, aventurieri, dar și pentru moldovenii care doresc să se dedice unei experiențe remarcabile în țara de baștină.

Aplicația oferă informații în trei limbi: română, rusă și engleză. Acesta este deja disponibilă pentru a fi descărcată pe Google Play pentru Android și foarte curînd în App Store pentru iOS. După cîteva săptămîni de testare și colectare de feedback de la utilizatori, aplicația va fi actualizată. De asemenea, este planificată o campanie plătită de promovare, care va fi derulată pe Facebook.

Aplicația „Moldova Wine Route” este creată cu suportul Ministerului Federal al Cooperării și Dezvoltării Economice din Germania prin intermediul Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH și Agenția Turismului din Republica Moldova, în parteneriat cu Centrul de Promovare a Turismului Vinicol din Moldova și Asociația de Sommelier din Republica Moldova.

 

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load